Участь студентів освітньої програми “Міжнародне та єворпейське право” у освітньому вебінарі Інформаційного центру ЄС та Єврокомісії

22 лютого 2023 року студенти освітньої програми «Міжнародне та європейське право»  та викладачі Навчально-наукового юридичного інституту провели онлайн зустріч із представником інформаційного центру Європейської комісії та Європейського парламенту в м. Вроцлав (Республіка Польща) Рафалом Ґвіздом. В рамках презентації пан Ґвізд окреслив перед студентами особливості функціонування та правового регулювання Європейського Союзу в цілому, його головних інституцій, акцентуючи увагу на діяльності Єврокомісії. Також було окреслено  способи  протидії ЄС дезінформації Росії, перелік  інституцій, які  підтримують Україну в боротьбі проти російської агресії та допомагають українським громадянам, що перебувають на території країн Євросоюзу. Особливий інтерес у студентів в рамках цієї інтерактивної зустрічі викликала інформація про можливості для студентів брати участь у програмах академічної мобільності та способи пошуку громадянами України роботи в країнах ЄС.

Друга частина зустрічі відбувалася в режимі запитань – відповідей. З одного боку студенти відповідали пану Гвізду на питання, які стосувалися сприйняття ними Європейського Союзу, бачення шляхів поглиблення співпраці України та Євросоюзу. Водночас пан Гвізд поділився своїми думками стосовно українських перспектив в об’єднаній Європі, окреслив ключові виклики, з якими зустрілась Польща  на етапі переговорів про вступ в ЄС, охарактеризував причини через які Польща до цього часу не перейшла на валюту євро.