Підвищуємо правову обізнаність внутрішньо переміщених осіб!

В рамках проєкту «Документування свідчень внутрішньо переміщених осіб в Івано-Франківській області щодо військових злочинів», який здійснюється за підтримки Європейського Союзу в рамках Стипендіальної програми для лідерів громадянського суспільства країн Східного партнерства» за координацією Миколи Остап’яка та участю Навчально-наукового юридичного інституту Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, ГО «Поступовий гурт франківців», Юридичної клініки ННЮІ було розроблено інформаційні буклети про процедуру отримання статусу внутрішньої переміщеної особи та отримання грошової допомоги ВПО від держави та міжнародних організацій. Автором та розробником інформаційних буклетів є фахівець Юридичної клініки ННЮІ – Валентина Гуменицька.

 

Дані інформаційні буклети розповсюджуються серед внутрішньо переміщених осіб в Івано-Франківській області для підвищення рівня правосвідомості та ефективності реалізації прав та свобод ВПО.

Ознайомившись з даними буклетами, можна отримати інформацію про:

  • процедуру взяття на облік ВПО;
  • суб’єктів, які мають право отримати статус ВПО;
  • перелік необхідних документів для отримання статусу ВПО;
  • розмір та порядок отримання грошової допомоги ВПО від держави та міжнародних організацій;
  • компенсацію витрат громадянам за тимчасове розміщення ВПО та їх працевлаштування.

 

Якщо Ви є внутрішньо переміщеною особою, особою, яка постраждала внаслідок війни або стала свідком воєнного злочину, просимо Вас звертатися за адресою: вул. Шевченка 44-а, 115 каб.

Контактні телефони:

+38 (097) 982 50 43 – Микола Михайлович Остап’як – волонтер, фахівець ІІ категорії Юридичної клініки Навчально-наукового юридичного інституту;

+38 (050) 188 11 22 – Сергій Васильович Адамович – голова ГО «Поступовий гурт франківців».