Участь директора Центру дослідження конституційної юстиції Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, професора кафедри теорії та історії держави і права, доктора юридичних наук, професора Ігоря Онищука у форумі «Розвиток соціальних послуг на Прикарпатті».

       16 листопада 2023 року професор Ігор Онищук  представив Центр дослідження конституційної юстиції Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника на форумі «Розвиток соціальних послуг на Прикарпатті».
       Разом із Міністром соціальної політики Оксаною Жолнович учасники обговорили питання, які стосуються формування принципів та основних ідейних засад на яких можливе об’єднання зусиль різних інституцій для надання якісних соціальних послуг.
      Виступ професора Ігоря Онищука на другій дискусійній панелі «СУЧАСНІ СОЦІАЛЬНІ ТРАНСФОРМАЦІЇ: ДОСВІД ТА СПЕЦІАЛІЗАЦІЯ» торкався актуального питання про взаємозвʼязок конституційної цінності свободи з демократією і прогресом.
       В ході дискусії акцентувалось на трансформації суспільної свідомості, неоліберальних ціннісних орієнтирах, соціальних і культурних перетвореннях з часу проголошення незалежності України, синергії інститутів громадянського суспільства та держави.
     Серед запрошених на форум – депутати різних рівнів, представники громад, які координують соціальну сферу, працівники соціальних установ, керівники громадських та релігійних організацій Прикарпаття.
     Форум «Розвиток соціальних послуг на Прикарпатті»організований Івано-Франківська обласна державна адміністрація за підтримки ПРООН в Україні в межах проєкту «Посилення стійкості громад в регіонах України», який фінансується урядом Великої Британії.