Майбутні студенти, а сьогодні учні 11-х класів ліцеїв №7, 12, 17, 22 Івано-Франківської міської ради, ознайомилися із університетом загалом і Навчально-науковим юридичним інститутом зокрема

У Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника успішно функціонує проєкт «Університет для учнів», метою якого є ознайомлення вступників з університетом, його структурними підрозділами та особливостями вступу на навчання.

27 березня 2024 р. викладачі кафедри теорії та історії держави і права року за сприяння педагогічного складу шкіл у рамках проєкту організували на базі Навчально-наукового юридичного інституту зустріч-знайомство учнів 11 класів із університетом загалом і Навчально-науковим юридичним інститутом зокрема.

Захід був модерований очільницею профорієнтаційного центру Лесею Степанівною Кульчак, яка поділилася з учнями інформацією про трирівневу систему навчання на спеціальності «Право» в рамках якої діють дві освітні програми: «Право» і «Міжнародне та європейське право», потужний професорсько-викладацький склад, сфери працевлаштування випускників, зарубіжних партнерів і можливості участі студентів в академічних обмінах та стажуваннях за кордоном.

Відповідальний секретар Приймальної комісії Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника доцент Іван Іванович Плець ознайомив присутніх із структурою університету, що є класичним та науково-освітнім центром, який орієнтується на міжнародні стандарти, розповів про здобутки університету, різноманітні освітні програми, про обов’язкові предмети НМТ і вагові коефіцієнти, про пільги для вступників.

Заступник відповідального секретаря Приймальної комісії Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, к.юн., викладач кафедри цивільного права Іван Ярославович Костів, розповів про особливості прийому на навчання у Навчально-науковий юридичний інститут Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Учні з наставниками відвідали зал судового засідання, де відбуваються практичні заняття у студентів та моделювання судових засідань, дізналися про діяльність Юридичної клініки, Центру документування воєнних злочинів, про проєкт «Служба волонтерів у судах». У криміналістичному центрі учні почули про загально-теоретичні засади криміналістики, види і особливості криміналістичної експертизи.