Нове видання про сталінські репресії в Західній Україні

У івано-франківському видавництві «Лілея-НВ» побачила світ нова книга доктора історичних наук, професора, завідувача кафедри теорії та історії держави і права Навчально-наукового Юридичного інституту Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника Сергія Адамовича «Нереабілітована пам’ять-2».

У другій книзі серії «Нереабілітована пам’ять» на основі архівних матеріалів та спогадів продовжено дослідження трагічних сторінок історії Західної України середини ХХ століття. Книга присвячена висвітленню масових депортацій українців Радянським Союзом з Західної України в 40- 50- х рр. та їх примусового виселення з етнічних українських земель Закерзоння на основі спогадів жертв репресій та архівних матеріалів. Автор в праці у науково-популярному стилі також описує героїзм учасників національно-визвольного руху ОУН-УПА, а також ницість вчинків нацистів, польських шовіністів та більшовицьких окупантів і їх прислужників. Для науковців, студентів вишів, краєзнавців та широкого загалу читачів.

Видання здійснене за підтримки голови Івано-Франківської обласної ради Олександра Сича в рамках виконання обласної комплексної програми «Вшанування у 2020 р. Року пам’яті депортацій українців в ХХ столітті»