Студенти Навчально-наукового юридичного інституту ознайомилися з навчальними базами ІФНМУ

З метою інтеграції знань різних спеціальностей та в рамках співпраці між Івано-Франківським національним медичним університетом (ІФНМУ) та Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника (ПНУ), упродовж осіннього семестру 2023 року було проведено ряд навчально-пізнавальних екскурсій для здобувачів ОР “Бакалавр” ОП “Право” та ОП “Міжнародне і європейське право” навчально-наукового юридичного інституту ПНУ. Екскурсії проводилися під керівництвом доцента кафедри судової медицини, медичного та фармацевтичного права ІФНМУ Володимира Волошиновича.

Здобувачі навчально-наукового юридичного інституту ПНУ мали змогу відвідати клінічну базу кафедри судової медицини, медичного та фармацевтичного права ІФНМУ, розташовану на базі відділу судово-медичної експертизи трупів Івано-Франківського обласного бюро судово-медичної експертизи. Студенти ознайомилися з методикою проведенням судово-медичної експертизи трупа та судово-медичною документацією.

Також студенти відвідали кафедру судової медицини, медичного та фармацевтичного права ІФНМУ, де ознайомилися з макропрепаратами ушкоджень шкіри, кісток та внутрішніх органів, які використовуються в якості унаочнень на практичних заняттях. Екскурсія дозволила здобувачам освіти глибше зрозуміти правові аспекти вивчення ушкоджень в судово-медичній практиці.

Окрім того, студенти ПНУ відвідали анатомічний музей кафедри анатомії людини ІФНМУ. Упродовж екскурсії здобувачі освіти мали змогу зрозуміти важливість знань анатомії людини для коректного інтерпретування медичних доказів у судових процесах. Глибоке розуміння будови тіла є важливою передумовою для встановлення причини смерті та характеру ушкоджень.

На кафедрі гістології, цитології та ембріології ІФНМУ студенти ознайомилися з методиками проведення судово-медичних експертиз, які проводяться в гістологічних відділеннях та їхнім значенням у визначенні причин смерті та давності ушкоджень.

Екскурсії справили позитивне враження на студентів ПНУ та допомогли поглибити їхні теоретичні знання та практичні навички. Отримані знання забезпечать студентам необхідні інструменти для взаємодії з судово-медичними експертами, лікарями та працівниками правоохоронних органів у майбутньому та будуть корисними для їхнього професійного розвитку. Проведені навчально-пізнавальні екскурсії стали важливим кроком у поглибленні співпраці між університетами та сприятимуть взаєморозумінню між медичним та правовим співтовариствами.