Відбулася зустріч-знайомство учнів 9-11 класів Угорницького ліцею із університетом загалом і Навчально-науковим юридичним інститутом зокрема

У Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника успішно функціонує проєкт «Університет для учнів» метою якого є ознайомлення вступників з університетом, його структурними підрозділами та особливостями вступу на навчання.

19 грудня 2023 року у рамках проєкту, за сприяння директорки Угорницького ліцею Івано-Франківської міської ради, Марії Василівни Петрунів, на базі Навчально-наукового юридичного інституту відбулася зустріч-знайомство учнів 9-11 класів ліцею із університетом загалом і Навчально-науковим юридичним інститутом зокрема.

З вітальним словом до присутніх звернувся заступник директора  Навчально-наукового юридичного інституту, доктор  юридичних наук, професор кафедри трудового, екологічного та аграрного права, Заслужений юрист України, – Олег Антонович Вівчарено.

Олег Антонович передав слово проректору,  відповідальному секретарю Приймальної комісії Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, кандидату медичних наук, доценту, – Едуарду Йосиповичу Лапковському, який ознайомив присутніх із структурою університету, що є класичним та науково-освітнім центром, який орієнтується на міжнародні стандарти, розповів про здобутки університету і різноманітні освітні програми, а також акцентував увагу майбутніх вступників на типових помилках потенційних абітурієнтів при вступі.

Керівниця профорієнтаційного центру, який функціонує у Навчально-науковому юридичному інституті, Леся Степанівна Кульчак, поділилася з учнями  інформацією про трирівневу систему навчання на спеціальності «Право» в рамках якої діють дві освітні програми: «Право» і «Міжнародне та європейське право», потужний професорсько-викладацький склад,  про сфери працевлаштування випускників, зарубіжних партнерів і можливості участі студентів в академічних обмінах та стажуваннях за кордоном.

Три десятки учнів з наставниками не могли оминути залу судового засідання, де відбуваються практичні заняття у студентів та моделювання судових засідань під керівництвом представників Феміди.

Далі школярі відвідали криміналістичний центр, де викладачка криміналістики, кандидат юридичних наук, доцент, Світлана Володимирівна Кадук, розкрила учням загально-теоретичні засади криміналістики, а завідувач криміналістичного центру, Михайло Михайлович Тимчишин, розповів про  види і особливості криміналістичної експертизи, зокрема, найбільш поширеного виду – дактилоскопічної, яка досліджує відбитки пальців рук і показав як можна виявити  ці сліди.

Учні і їх наставники були задоволені результатами зустрічі, оскільки, почерпнули багато корисної  інформації; відчули себе на кілька хвилин суддями, посидівши у суддівському кріслі; отримали на згадку дактилоскопічне фіксування слідів власних рук.

Колектив Навчально-наукового юридичного інституту висловлює подяку: Руслані Петрівні Андрушевській, вчительці історії, права, християнської етики Угорницького ліцею; Надії Богданівні Балицькій,  вчительці біології та хімії Угорницького ліцею; соціальному педагогу Угорницького ліцею,  Світлані Михайлівні Мосюрчак,  за супровід учнів!

Маємо надію, що такі зустрічі будуть постійними і розширять географію учасників!