Студенти Навчально-наукового юридичного інституту взяли участь у тренінгу «Волонтери до жертв», організованому французькою благодійною організацією FUVI

Впродовж 4 днів Nicolas Ligneul, доктор юридичних наук, та Aurore Malet-Karas, докторка з нейропсихології, навчали представників громадських організацій з різних куточків України та студентів ПНУ документуванню воєнних злочинів. За підтримки Громадської міжнародної організації FUVI, яка виступила ініціатором та організатором проекту, учасники вправлялися у збиранні доказової бази для формування звернень жертв російської агресії до Міжнародного кримінального суду для того, щоб ті, хто розпочав повномасштабне вторгнення, відповіли за всі злочини проти українського народу.

З 11 по 15 грудня наші студенти, які є волонтерами «Центру документування та дослідження воєнних злочинів» також взяли участь у тренінгу. Впродовж 4 днів спікери акцентували увагу на те, як поводити себе з жертвою насильства та війни, що потрібно говорити людині аби не зашкодити їй ще більше.

Також з юридичної точки зору говорили про те, як вірно оформити заяву до Міжнародного кримінального суду, як правильно зафіксувати злочин, як переконати жертву в тому, що справу справді може бути доведено, та винні нестимуть покарання згідно закону.

Окрім теорії, студенти мали змогу попрактикуватися та закріпити свої знання під час практичних занять. Вони працювали як в ролі жертви, так і в ролі волонтера, що допомогло повністю відчути переживання людини в будь-якій ролі. Загалом студенти працювали 30 годин та отримали сертифікати, які засвідчують, що студенти взяли участь у тренінгу.

https://youtu.be/3Y7b5FUjLlo?si=CgzJAxuD7ssP-N7W